Dinsdag 26 juli ’16 IJsmeer
26 Juli 2016 | IJsland, Skaftafell
Vandaag schijnt de zon und wie! Vanuit Hofn eerst langs een heleboel mooie vergezichten en gletsjers. Onderweg een eenzame fietser en wat schapen op de weg. Hoe dichter we het Jokulsarlon of terwijl het wereld beroemde ijsmeer naderen des te drukker wordt het. Het parkeerterrein staat vol bussen dit in tegenstelling tot 5 jaar geleden. Maar ook nu raken wij weer niet uitgekeken. Kijk met ons mee. Natuurlijk wel veel teveel foto’s. Foto’s van de ijsschotsen, foto’s van de brokken ijs die aan het strand liggen en een tochtje over het meer. De schotsen blijven op de stroming in beweging en telkens is het weer anders.
We rijden ook nog naar het 2e ijsmeer: Fjallsarlon. Ook daar is de commercie toegeslagen en kun je varen op het meer. Het is laat geworden als we op camping Skaftafell in het Vatnajokulspjodgadur nationalpark inchecken. 8000 voor ons, 1500 voor stroom en nog eens 500 / 5 min douchen, tel uit je winst. We zijn moe en bakken ons in de avondzon nog lekker een frietje. Weltrusten