Kasteeltuinen dag
19 Augustus 2015 | Ierland, Redcross
Langzaamaan komt het besef dat we hier weer weg moeten. Vandaag weer een stukje dichter bij Rosslare (140km?) we gaan opzoek naar Powerscourt House and Gardens. En jawel hoor, we komen uit bij Killduddery House and Gardens. Ook mooi, maar de regen weerhoud ons om lang rond te lopen in de gardens. Wel even de kruidentuin, de kippen en het varkentje bezocht. Groetjes en snel weer opzoek naar Powerscourt. Alleen de oprijlaan is al prachtig! Zulke mooie hoge verschillende bomen! Over het algemeen zijn we niet zo van de tuinen maar deze is zeker een bezoek waard. Een beetje een mix van paleis ’t Loo, Versaille en Schön Brunn. Fonteinen, prachtige oude bomen, zelfs een dieren begraafplaats inclusief koe, kalf en het ponypaartje Black Beauty. Prachtig bloemen in de aangelegde tuinen en natuurlijk een terras. En de echte Ieren zetten daar gewoon de paraplu bij op!
In Redcross vinden we een nieuwe camping. www.rivervalleypark.ie
Vanavond heerlijk India’s gegeten in Mickey Finns Pub. Mocht je in de buurt zijn: een aanrader!