De laatste volle dag op Ierse bodem.
Blijf op de hoogte en volg
21 Augustus 2015 | Ierland, Rosslare
Zachtjes tikt de regen op het dakluik….. een heerlijk geluid om zo weer bij in slaap te vallen. Het wordt tijd dat we de Europasticker gaan bijvullen. Ierland, Noord-Ierland en Groot Brittannië gaan d’r op. Glendalough hebben we voor het laatst bewaard. Een groot complex met als start het poort gebouw. Waarna je op het oude kerkhof kunt ronddwalen alsof je terug in de tijd gaat. De Roundtower en één van de best bewaarde High Crosses. Je kunt er prachtig wandelen langs de 2 meren. De eerste kerk werd gesticht door de Heilige Kevin (468) en leefde er als kluizenaar. De legende wil dat een merel in zijn uitgestrekte hand een ei legde. De Heilige bleef stokstijf zitten tot het ei was uitgekomen. Hoe het met het beestje is afgelopen verteld het verhaal niet maar wel is Kevin waarschijnlijk 120 jaar oud geworden. Ook de Roundtower van Glendalough heeft een ingang op een hoogte van zeker 4 mtr. Die je alleen via een ladder kon bereiken die men ook weer naar binnen kon trekken. In de Tower werden dan ook waardevolle manuscripten bewaard en dienden bovendien als schuilplaats. Nog nooit hebben we tijdens een vakantie zoveel foto’s van oude begraafplaatsen gemaakt. Ze zijn dan ook heel bijzonder in Ierland.
Vanavond kwamen we aan op de eerste camping van onze rondreis. Nu voor het laatst want morgen varen we weer over naar Engeland. Het was mooi.