21 juli ’13 zondag
21 Juli 2013 | Noorwegen, Runde
Oh wat heerlijk hier. We hebben eens lekker uitgeslapen en gaan lekker niks doen vandaag. We hebben besloten om hier een paar dagen te blijven staan. De wolken komen gedag zeggen, we kunnen ze aaien. Rond het middaguur trekken ze weer op en als alle kleine boten vertrokken zijn gaan wij op de uitkijk zitten. Kop koffie erbij, laptop aan en genieten. We bladeren eens door een oud Fangs dagbok en vinden daar 2x groetjes van Gonzo: Henk, Manfred, Leon en Ivo uit Venlo. 1997 en 1998. Komt het iemand bekend voor? Rond 5 uur komt de eerste terug: een makreel en 2 kleine schelvissen is de opbrengst van vandaag. Poes weet al snel waar ze moet zijn. De volgende komt binnen met ook een paar makrelen en een schelvis en een leng. Mooie vis waar ik nog nooit van gehoord heb. De opbrengst van de volgende wordt interessanter. Natuurlijk ook makrelen maar ook kabeljauw, schelvis en een polak: zeg maar gewoon koolvis waar we de kibbeling zo lekker van vinden. Ben benieuwd wat het motorbootje (zie video) van onze buren vandaag gaat brengen. Het wordt weer mistig en ze zijn nog niet terug. Ons plan om de avond zon op Runde onder te zien gaan hebben we maar naar morgen verschoven. De beloofde zon is niet op komen dagen. We zijn ook wel benieuwd naar de papagaaiduikers. Er moeten er zeker 100.000 zijn en volgens Jan, de camping beheerder, vertrekken ze pas op 24 augustus. Zouden ze een kalender in hun nest hebben hangen?
Inmiddels is het 19.00 uur en zien we zowaar blauw aan de lucht! Hier is het zo’n 13.3 graden en krijgen zojuist van het thuisfront een foto met daarop de thermometer op 39.3 graden. Mogen jullie raden wat fijner is…… 26 graden verschil! Eerst maar eens wat eten. Vandaag gevulde taco’s met gehakt, gebakken uien en linzen uit eigen oven. Het geeft een beetje onrust als de zon zo blijft schijnen voor hij onder gaat. Ik wil foto’s maken! We lopen terug naar de receptie aan de haven (2 tellen lopen) en zien inmiddels veel meer vissers terug van zee. Met veel meer vis: zie foto’s. onze buurvrouw heeft zeker één van de grootste kabeljauwen binnen gehaald. De lage zon is prachtig. Ook maar eens ouderwets in zwart-wit.
21 Juli 2013 - 21:59
Kim:
Kiek ze zitte daor met dae diekke trui..... Heej is ut zweite pffffff
Waal weer un aantal moeie foto's!
Enne die taco's zeen der verdomd lekker oet!!! -
21 Juli 2013 - 22:39
wat een verschil maar ik durf het bijna niet te zeggen maar ik heb toch liever m'n dikke trui aan! -
22 Juli 2013 - 05:51
Marian:
Groot gelijk
Je hoeft niet jaloers te zijn op deze hitte!!