Dag 20 13 aug 09
Door: Suze en Heli
Blijf op de hoogte en volg
13 Augustus 2009 | Noorwegen, Berkåk
Zachtjes tikt de regen op het dak van ons campertje: goeie morgen! Gelukkig niet voor lang. We pikken de route weer op en rijden via Steinkjer de E6 op. Een goede 100 km lang zien we de Trondheimfjord rechts van ons. Het centrum van Trondheim is gezellig druk. Een stad vol beelden waarvan één wel sprekend op mam leek. We lopen naar de Nidaros Dom. De gevel is druk versierd met honderden beelden. St. Olaf heeft een krans om evenals een andere heilige die op zijn naamsdag ook een krans draagt. Binnen is het donker maar als je eraan gewend bent zie je de prachtige gebrandschilderde ramen in de hoge gotische Dom heel goed. We lopen verder naar de oude brug en de leuke vissershuisjes op palen. Als we terug naar de camper gaan komen we voorbij het 18 meter hoge standbeeld van de Viking Koning Olav. Aan de voet hebben zich de jongeren van Trondheim verzameld. We rijden de stad weer uit en volgen de E6 weer. Na een korte rit komen we aan op www.hallandcamping.no . we zitten heerlijk warm in de familierom. Buiten hebben we net de konijnen en de geitjes gevoederd. Straks is het voor ons voedertijd.